<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
17.02.2021 498

Рада зробила крок до вдосконалення процедури заочного засудження

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про врегулювання процедури спеціального (заочного) досудового розслідування.

За відповідний законопроєкт № 2164 проголосували 299 народних депутатів, повідомляє NV.ua

Законопроєкт пропонує внести зміни до Кримінального процесуального кодексу і визначити дві підстави для оголошення розшуку підозрюваного:

  • якщо місцеперебування підозрюваного невідоме;
  • якщо підозрюваний ухиляється від явки на виклик слідчого, прокурора, слідчого судді або суду за умови його належного повідомлення про такий виклик, і існують обґрунтовані підстави вважати, що він виїхав і / або знаходиться в іншій країні або на тимчасово окупованих територіях України.

Напередодні генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що цей законопроєкт дасть початок заочним судовим процесам щодо колишнього керівництва країни за події 18−20 лютого 2014 року, а також щодо тітушок, які викрадали і катували учасників Євромайдану.

Проєктом пропонується визначити підставами для здійснення заочного розслідування чи засудження:

  • ухилення від явки на виклик слідчого, прокурора чи судовий виклик слідчого судді, суду;
  • винесення постанови про оголошення підозрюваного, обвинуваченого у розшук з підстав, передбачених п. 2 ч. 1 ст. 281 КПК України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада зробила крок до вдосконалення процедури заочного засудження 5.00 5 1
Політика / Україна
17.02.2021 498
Еще материалы раздела «Україна»