<
НОВИНИ ДНЯ: Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
18.02.2021 607

Україні не загрожують віялові відключення електроенергії

Голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що Україні не загрожують віялові відключення електроенергії.

«15 лютого вранці відбулося успішне включення другого енергоблоку Хмельницької АЕС, який знаходився в плановому ремонті. Тобто з першого дня, коли значно знизилася середньодобова температура, цей енергоблок вже в роботі. Його номінальна потужність складає 1010 МВт... Є ресурс на гідроелектростанціях. Це Дніпровський каскад ГЕС. І також у нас є потужна Дністровська ГАЕС. Крім того, десь з середини січня, коли у нас був попередній пік низьких температур, кілька блоків компанії Центренерго перейшли на спалювання резервного палива - природного газу», - розповів Кудрицький інтерв'ю НВ Бізнес.

Коментуючи те, що ряд енергоблоків теплоелектростанцій, зокрема групи ДТЕК Ріната Ахметова, знаходяться в аварійному ремонті, Кудрицький зазначив, що Укренерго не очікує «якоїсь додаткової екстремальної аварійності».

«Чорного лебедя» ми не очікуємо. Навпаки - ми добре готувалися. Накопичувати всі необхідні резерви на минулому тижні для того, щоб пройти період пікового споживання під час морозів», - заявив він.

Нагадаємо, що 18 січня державне Центренерго почало підключати до роботи енергосистеми енергоблоки з використанням природного газу через критичну ситуацію із запасами вугілля на складах теплоелектростанцій. Вона виникла через перевитрату запасів вугілля в листопаді-грудні 2020 року за зниженої потужності АЕС через ремонти.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україні не загрожують віялові відключення електроенергії 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
18.02.2021 607
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»