<
НОВИНИ ДНЯ: Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
18.02.2021 563

ДБР розповіло про викриття топ-корупціонерів

Державне бюро розслідувань викрило чиновників, які завдали збитків державі майже на два мільярди гривень у 2020 - 2021 роках.

Про це в четвер, 18 лютого, повідомила прес-служба відомства.
У ДБР розповіли про розкриті злочини, які завдали найбільшої фінансової шкоди.
Так, колишнього заступника міністра Міністерства з питань надзвичайних ситуацій судитимуть за статтею про зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. За даними слідства, в результаті його махінацій з нерухомістю держава втратила 23,7 млн ​​грн. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.
Ще одна справа стосується колишнього виконувача обов'язків голови Державної служби зайнятості України та його пособника, яких судитимуть за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. Вони вимагали та отримали з керівництва приватного підприємства "відкати" за тендером у розмірі 800 000 гривень. До протиправної схеми причетні також заступник керівника Департаменту - начальник управління Держслужби зайнятості і приватна особа в якості посередника. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті, а 800 тис. грн заарештовані.
Також глава одного з державних агентств України підозрюється в незаконному поводженні з радіоактивними матеріалами. В результаті дій чиновника, за версією слідства, державі завдано матеріальних збитків у сумі понад 2 мільйони 753 тисячі гривень. Наразі досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні завершено, виконуються вимоги статті, а 2 мільйони 753 тисячі гривень повернуто і відшкодовані державі.

Оценка материала:

5.00 / 1
ДБР розповіло про викриття топ-корупціонерів 5.00 5 1
Політика / Україна
18.02.2021 563
Еще материалы раздела «Україна»