<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Події
19.02.2021 702

У Тернополі затримали жінку, що обкрадала вірян у храмах

Поки вони молилися, вона обчищала їхні сумки. Справжнє паломництво храмами Тернополя влаштувала крадійка з Кривого Рогу. 58-річна гостя за день відвідала майже 10 церков. Від храму до храму їздила на таксі. А коли служби в церквах закінчилися – швидко зникла з міста.

Вона подолала майже 700 кілометрів, аби зайти до Свято-Троїцького духовного центру. Та приїхала жінка до Тернополя не молитися. Поки на святковій Стрітенськй службі люди очищали свою душу, приїжджа пані чистила їхні сумки та гаманці.

Того дня щодо крадіжки у церкві до поліції надійшло кілька скарг.

«Почали надходити повідомлення від мешканців Тернополя, що коли вони перебували в храмах невідомі особи, чи особа викрала в них мобільні телефони. В одних було викрадено з кишень, в інших з сумок», - розповів Євген Оконський, старший оперуповноважений тернопільського райуправління поліції.

Як вона діяла записали камери храму – їх встановили для онлайн-трансляцій ще на початку карантину, коли забороняли вірянам відвідувати богослужіння. На запису видно, як крадійка з пакетом у руках підходить до жінки, яка купує свічки, притуляється, і за мить ледь помітним рухом щось кидає в пакет. Іноді люди самі лишають сумки у кутку і йдуть молитися. Таке не раз бачив отець Миколай.

«Людина приходить у храм і думає, що у храм прийшли всі святі і злодіїв тут немає. А злодії як раз тим і користуються – непильністю і довірливістю людей», - розповів отець Миколай новинам «Сьогодні» на каналі «Україна».

Завдяки відео встановили особу злодійки-паломниці. Нею виявилась давня знайома поліцейських – родом з Кривого Рогу, досвідчена крадійка, вперше за ґрати потрапила ще підлітком. Її спіймали тернопільські копи наступного дня в сусідніх Чернівцях. Там на базарі вона встигла збути все крадене. Нині – під вартою. Вона неодноразово сиділа у в’язниці за крадіжки, загалом – 20 років. І чергові 5 років за ґратами їй загрожують за те, що обкрадала прихожан.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У Тернополі затримали жінку, що обкрадала вірян у храмах 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
19.02.2021 702
Еще материалы раздела «Події»