<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
19.02.2021 870

Нацгвардія залишається у Вашингтоні: у США готуються до другого штурму Капітолію

Бійці Нацгвардії США найближчим часом не залишать Вашингтон, куди їх ввели після січневого штурму Капітолію – близько 5 тисяч бійців продовжать охороняти держбудівлю, принаймні, до 12 березня.

«Деякі з можливих учасників з'ясували, що 75 років тому 4 березня було днем інавгурації президента. Чому це так важливо тепер, одному Богу відомо, але тепер вони думають, що мають зібратися і знову штурмувати Капітолій», – стверджує голова комітету з питань збройних сил палати представників Адам Сміт.

Крім цього, в Міністерстві оборони кажуть про значну активізацію хакерів.

«Ми спостерігаємо як поодинокі випадки шпигунства, так і масові спроби викрадення даних. Але ми працюємо над цим, оскільки наші пріоритети – приватність і безпека», – запевнила представниця радника з національної кібербезпеки Енн Нойбергер.

Заради збереження правопорядку не тільки в мережі, але і на вулицях, у США почали вакцинацію військових, щоб солдатів не підкосив коронавірус – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Ми маємо піклуватися про свої сили і маємо бути впевнені, що військові здатні працювати в COVID-середовищі», – зазначив заступник директора з операцій Об'єднаного штабу Джефф Таліаферро.

Однак імовірний штурм 4 березня – це лише одна з причин для занепокоєння силовиків, тому що попереду інша важлива подія – звернення президента Джо Байдена до Конгресу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацгвардія залишається у Вашингтоні: у США готуються до другого штурму Капітолію 5.00 5 1
Політика / Світ
19.02.2021 870
Еще материалы раздела «Світ»