<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
21.02.2021 653

МЗС України засудило репресії проти журналістів у Білорусі

Глава МЗС України Дмитро Кулеба і глава Мінкульту Олександр Ткаченко засудили репресії журналістів у Білорусі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ у неділю, 21 лютого.

Міністри також висловили стурбованість діяльністю Росії, яка "з використанням своєї армії пропагандистів повністю узурпувала інформаційний простір Білорусі".

"Україна рішуче стоїть на захисті демократії і свободи журналістської діяльності і разом з міжнародним співтовариством засуджує наступ білоруської влади на представників ЗМІ", - сказано в заяві.

Раніше стало відомо, що у 25 білоруських журналістів і правозахисників були проведені обшуки. Слідчий комітет повідомив, що обшуки проводяться "з метою встановлення обставин фінансування протестної діяльності".

Також в Білорусі журналістки польського телеканалу отримали тюремні терміни. Катерина Бахвалова і Дарина Чульцова стали фігурантками справи про "організацію і підготовку дій, що грубо порушують громадський порядок".

Оценка материала:

5.00 / 1
МЗС України засудило репресії проти журналістів у Білорусі 5.00 5 1
Політика / Україна
21.02.2021 653
Еще материалы раздела «Україна»