<
НОВИНИ ДНЯ: Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкційвсі новини дня
22.02.2021 580

Транзит російського газу через Україну впав до мінімуму за рік

Транзит газу через Україну скоротився до мінімуму за останній рік на тлі рекордної відлиги в Європі.

Після морозів, які спостерігалися цієї зими, на поточному тижні очікується стрибок температури до майже річного рівня, пише Інтерфакс-Україна.

Спека в Європі грає на руку "Газпрому", оскільки в Сибіру, на Уралі і в Поволжі стоять суворі морози, що збільшують споживання газу.

За перші 16 днів лютого прокачування газу через Україну було стабільним із середнім рівнем в 119 млн куб. м на добу. Потім почалося поступальне зниження обсягів: 95 млн кубометрів 17 лютого, потім два дні транзит був на рівні 88-87 млн куб. м, а за добу 20 лютого прокачування впала до 67 млн куб. м (номінація на прокачку на понеділок передбачає подальше зниження обсягу).

Цей обсяг є мінімальним за останній рік.

При цьому на лютий у "Газпрому" на довгостроковій і короткостроковій основі законтрактовано транзит на 124,2 млн куб. м (110 млн куб. м на добу - довгострокове бронювання і 14,2 млн куб. м на добу - бронювання на місячній основі).

Оценка материала:

5.00 / 1
Транзит російського газу через Україну впав до мінімуму за рік 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
22.02.2021 580
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»