<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.02.2021 590

Зіркова пара Денисенко і Федінчик розповіли про принципи виховання сина

Актори Наталка Денисенко та Андрій Федінчик розповіли у програмі «Зірковий шлях» на каналі «Україна» про сімейне життя.

Відомі та успішні актори Наталка Денисенко та Андрій Федінчик, які при цьому встигають бути хорошими батьками, відкрили секрети виховання їхнього 3-річного сина.

Федінчик ділиться, що часом не може стримувати роздратування через побутові речі, але намагається тримати себе в руках.

«У сімейному житті, в побуті трошки важкувато зі мною. Бо я такий…психований. Коли є збудники, наприклад, за кермом я дуже нестриманий. Це не є плюс, і поганий приклад. Бо діти вони все, як губка, всотують. Син бачить, що я нервовий, теж нервується. І тут я не знаю поки, як це виправити», - говорить Андрій Федінчик.

Денисенко зізнається, що іноді сварки у родині відбуваються на очах у їхнього сина.

«На жаль. Ми про це кажемо: «Давай намагатися не сваритися при Андрюші», але буває. І він нам каже: «Мама, тато, заспокойтеся», - говорить Денисенко на каналі «Україна» і додає, що першою йде миритися із чоловіком. - Ми посваримось, і я така: все, «развод, девичья фамилия, все». А потім: «тю, так чого ми оце кричали, може я дійсно неправа?». І помирились».

І аби син, попри напружений графік батьків, завжди відчував їхню любов, Наталка використовує цікавий лайфхак.

«Це правило п’яти хвилин, що, коли ти тільки бачиш свою дитину, коли ти прийшов з роботи, маєш максимум включитися в нього. Десь я читала в психологів, що коли діти тебе вперше бачать, вони чекають, це як спалах, - поділилася Наталка Денисенко на каналі «Україна». - Треба зрозуміти, що, якщо дитина, саме ця, з’явилася саме в твоїй сім’ї і в тебе, значить ти – ідеальний батько і мати для цієї дитини. Ми намагаємося сину дати стільки любові, скільки ми можемо».

Те, наскільки Андрій та Наталка обожнюють свого сина, видно, як у реальному житті, так і в соцмережах зіркового подружжя.

«Дружина вкладає сина спати, а потім приходить, відкриває у телефоні його фотографії, дивиться і каже – який малюк. Я кажу: «Тільки що вкладала, ти що вже засумувала?». Каже: «Ну подивись, який у нас синочок», - розповідає Андрій Федінчик у програмі «Зірковий шлях», яку ведуть Тімур Мірошниченко та Альона Вінницька.

Але подружжя не боїться розбалувати сина.

«Він розбалуваний. Звичайно є такі нюанси, мене, наприклад, теж дуже сильно любили в дитинстві. І балували, і розбалували. Є такий момент, що я така іноді думаю: «Та я взагалі тут принцеса!». Для дітей багато любові не буває. Навпаки, всі проблеми через те, що ти десь не доказав дитині, що ти її любиш», - говорить Денисенко.

Андрій Федінчик розповів, як виховує із сина справжнього чоловіка.

«Я намагаюся його навчити відповідати за свої вчинки. Наприклад, у нього щось падає, і він починає кричати – підніми. І бабуся вже мчить, щоб це підняти. Я кажу: «Зупиніться, не піднімайте ніхто, не підходьте». Андрій сам встав і підняв. І, звісно, власний приклад. Я не можу сказати, що я постійно даю йому правильний приклад, бо в мене є проблеми, не можу сказати, що вони гідні чоловіка. Я дуже нервовий, дуже швидко запалююсь, треба вміти контролювати свої емоції. Я просто така людина. Був би я інший, можливо я не був би таким актором», - поділився Андрій Федінчик.

І поки Андрій та Наталка роблять все, аби виростити сина порядною та освіченою людиною, сам малюк теж багато чому навчає своїх батьків.

«Я дуже змінилась завдяки Андрюші, змінила свій темперамент. Тому що я людина Фігаро тут – Фігаро там. Але коли народився Андрюша, я одразу відчула, що він взагалі інший. І мені треба було підлаштуватись під його темпоритм…я в якогось психолога вивчила, що треба повторити те, що дитина відчуває. Ти зараз нервуєш, тому що ти вдарився, як мені шкода. Я розумію це. Або ти хочеш, щоб я пішла  з тобою гратися, я розумію, але я зараз не можу, я зможу через такий-то час», - говорить Денисенко.

Наталка відкрила ще кілька секретів виховання дитини. Для неї, як мами, вкрай важливо вибудувати з маленьким Андрійком довірливі стосунки.

«Щоб він міг прийти і сказати: «Мамо, от так і так». І це знову ж таки про прийняття. Сказати, що синочок, я тебе розумію. Тобто не коли він скаже – хтось мене вдарив, не казати, що: «А ти чого поліз, ну я тоді казала». А казати: «Як ти з другом говорив?». Також у нас є класна книжка сексолога, називається «Малечі про інтимні речі». Теж рекомендую всім. Там дитячі картинки, показані інтимні органи дівчинки, хлопчика. І він знає, що у всіх вони різні. Що таке туалет, гігієна. І там секс показаний чисто так, просто мама з татом обіймаються в ліжку і все. Ця тема йому ще нецікава, але я вважаю, що треба обов’язково відкрито говорити про це з дітьми. Мені здається, що дуже важливо будувати з дітьми такі довірливі відносини. Я буду намагатися. Хочу сказати всім мамам, щоб вони не думали, що десь краще, десь гірше, а просто любили свою дитину і були щасливі. Тому що щаслива, реалізована мама – це найголовніше», - говорить Денисенко на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Зіркова пара Денисенко і Федінчик розповіли про принципи виховання сина 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.02.2021 590
Еще материалы раздела «Суспільство»