НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Україна
23.02.2021 782

Влада ув’язнила Сергія Стерненка

Активіста Сергія Стерненка засудили до семи років позбавлення волі у справі про викрадення людини.

Відповідне рішення оголосив Приморський районний суд Одеси 23 лютого.

Стерненко у Facebook написав, що в нього конфіскують половину майна, також його беруть під варту з зали суду.

"Всі вилучені речі під час обшуку визнані судом допустимими доказами. Хоча обшук у мене вдома проводився без адвоката, з яким мені навіть не дали зв‘язатись. Судово-медичні експертизи, складені російською мовою, також визнані допустимими. Хоча це пряме порушення ст. 29 КПК", - написав він.

24 квітня 2015 року новообраного депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича викрали п’ятеро чоловіків. Після того як Щербича відпустили, він звернувся в поліцію.

Через пів року за підозрою у викраденні людини заарештували Сергія Стерненка, який тоді був лідером одеського осередку Правого сектора, і його соратника Руслана Демчука. Разом із ними за підозрою в хуліганстві і насильстві щодо працівника прокуратури затримали лідера одеського Автомайдану Євгена Резвушкіна.

За словами Сергія Стерненка, справа базується лише на свідченнях Щербича. Також активіст заявив, що його звинувачують в незаконному зберіганні зброї, хоча він добровільно віддав поліції свій стартовий пістолет під час обшуку в 2015 році.

Оценка материала:

5.00 / 1
Влада ув’язнила Сергія Стерненка 5.00 5 1
Політика / Україна
23.02.2021 782
Еще материалы раздела «Україна»