НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.02.2021 636

«Ранок з Україною»: Григорій Герман поділився рецептом дієтичних мітболів з оригінальним салатом

За тиждень – весна, а це означає, що всі бажають позбутись наслідків майонезних салатів, десертів і всього того, що так смакувало зимовими вечорами. І у шеф-кухаря «Ранку з Україною» на каналі «Україна» Григорія Германа є чудова пропозиція страви, якою можна смакувати, не турбуючись про фігуру – курячі тефтельки під назвою «Левові голови».

«Весна прийде так швидко і несподівано, що ми не встигнемо оговтатись, тому слід розпочати підготовку до тепла прямо зараз! Пропоную приготувати дієтичну, але надзвичайно смачну страву під назвою «Левові голови», – коментує Григорій Герман в ефірі каналу «Україна».

Щоб повторити страву за рецептом телеведучого знадобляться:

Фарш курячий – 200 г

Зелена цибуля – 50 г

Рис – 100 г

Гриби – 70 г

Яблуко – 1 шт.

Броколі – 200 г

Цвітна капуста – 200 г

Листя салату – 100 г

Болгарський перець – 1 шт.

Імбир – 10 г

Соєвий соус – 1 ст.л.

Оцет – 2 ст.л.

Оливкова олія – 1 ст.л.

Крохмаль – 1 ст.л.

Сіль і перець

За годину до приготування страви слід замочити рис в теплій воді.

До курячого фаршу додати подрібнену зелену цибулю та імбир, трохи соєвого соусу, спеції та сіль. Гриби помити, промокнути серветкою та подрібнити. Додати їх до фаршу, а ще всипати ложку крохмалю. Ретельно перемішати.

Поставити каструлю з водою на вогонь, адже готувати страву слід на парі.

Тим часом приготувати соус. Очистити та порізати яблуко, помістити його у блендер та додати трохи імбиру і оливкову олію. Збити яблучну суміш. Додати оцет і сіль, знову збити до однорідності.

Сформувати тефтельки і занурити їх у рис. Викласти підготовлені кульки на решітку, яку встановили у киплячій каструлі.

Для салату відварити броколі та цвітну капусту. Нарізати перець і листя салату. На яблучний соус викласти відварену капусту та броколі, додати салат і перець. Готові мітболи викласти на окрему тарілку. Смачного!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: Григорій Герман поділився рецептом дієтичних мітболів з оригінальним салатом 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.02.2021 636
Еще материалы раздела «Суспільство»