Життя та Стиль
Суспільство
«Ранок з Україною»: Григорій Герман поділився рецептом дієтичних мітболів з оригінальним салатом
За тиждень – весна, а це означає, що всі бажають позбутись наслідків майонезних салатів, десертів і всього того, що так смакувало зимовими вечорами. І у шеф-кухаря «Ранку з Україною» на каналі «Україна» Григорія Германа є чудова пропозиція страви, якою можна смакувати, не турбуючись про фігуру – курячі тефтельки під назвою «Левові голови».
«Весна прийде так швидко і несподівано, що ми не встигнемо оговтатись, тому слід розпочати підготовку до тепла прямо зараз! Пропоную приготувати дієтичну, але надзвичайно смачну страву під назвою «Левові голови», – коментує Григорій Герман в ефірі каналу «Україна».
Щоб повторити страву за рецептом телеведучого знадобляться:
Фарш курячий – 200 г
Зелена цибуля – 50 г
Рис – 100 г
Гриби – 70 г
Яблуко – 1 шт.
Броколі – 200 г
Цвітна капуста – 200 г
Листя салату – 100 г
Болгарський перець – 1 шт.
Імбир – 10 г
Соєвий соус – 1 ст.л.
Оцет – 2 ст.л.
Оливкова олія – 1 ст.л.
Крохмаль – 1 ст.л.
Сіль і перець
За годину до приготування страви слід замочити рис в теплій воді.
До курячого фаршу додати подрібнену зелену цибулю та імбир, трохи соєвого соусу, спеції та сіль. Гриби помити, промокнути серветкою та подрібнити. Додати їх до фаршу, а ще всипати ложку крохмалю. Ретельно перемішати.
Поставити каструлю з водою на вогонь, адже готувати страву слід на парі.
Тим часом приготувати соус. Очистити та порізати яблуко, помістити його у блендер та додати трохи імбиру і оливкову олію. Збити яблучну суміш. Додати оцет і сіль, знову збити до однорідності.
Сформувати тефтельки і занурити їх у рис. Викласти підготовлені кульки на решітку, яку встановили у киплячій каструлі.
Для салату відварити броколі та цвітну капусту. Нарізати перець і листя салату. На яблучний соус викласти відварену капусту та броколі, додати салат і перець. Готові мітболи викласти на окрему тарілку. Смачного!
Оценка материала:
«Ранок з Україною»: Григорій Герман поділився рецептом дієтичних мітболів з оригінальним салатом24.02.2021