<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росіївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.02.2021 474

В «Головній темі» розповіли, як вберегти дитину від самогубства

Україну накрила нова хвиля загадкових дитячих смертей. Лише на Київщині семеро дітей загинули одне за одним! Але що штовхає школярів до самогубства та як вчасно помітити, що в дитини проблеми? В суспільно-резонансному проєкті «Головна тема» з Оленою Кот на каналі «Україна» розповіли, якими словами та діями зупинити дитину за крок до неминучого.

Експертка з кібербезпеки та психологиня Наталія Бугайова пояснює – різка зміна поведінки дитини може означати, що вона має небезпечні наміри. До прикладу, якщо дитина була замкненою, тихою, а потім стала навпаки – дуже товариською, на це потрібно звернути увагу.

Також, якщо дитина без видимої причини почала миритися з усіма – це може свідчити про її намір попрощатися:

«Якщо вона починає миритися з тими, з ким вона мала погані стосунки, каже, що вона в чомусь винна, каже, що вона жалкує про щось», - зазначає Наталія Бугайова.

А дитяча психологиня Юлія Святенко стверджує, що коли дитина погано спить – це ознака нервового розладу:

«Ми звертаємо увагу як спить дитина, чи висипається вона. Якщо дитина прокидається вночі, тоді це не є нормальним, тоді дійсно щось відбувається».

Якщо ж дитина уникає розмов – вона може перебувати в депресивному стані.

«Також ми звертаємо увагу наскільки дитина замкнута в собі чи не замкнута, чи вона розповідає про своїх друзів, про своє хобі – що їй цікаво, що їй не цікаво. Лише знаючи, що це відбувається в середовищі їх дитини – вони можуть її від цього убезпечити», - розповідає Юлія Святенко.

А якщо ви вже помітили тривожні ознаки в поведінці дитини і не знаєте, як цьому зарадити, не бійтеся звертатися по допомогу до фахівців – зателефонуйте на Національну дитячу безкоштовну гарячу лінію - 0 800 500 225.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В «Головній темі» розповіли, як вберегти дитину від самогубства 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.02.2021 474
Еще материалы раздела «Суспільство»