<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
24.02.2021 543

Кабмін заборонив пасажирські перевезення в "червоній" зоні карантину

Кабінет Міністрів запровадив обмеження для роботи громадського транспорту в областях із "червоною" зоною адаптивного карантину.

Постанова була прийнята на засіданні уряду 24 лютого.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій пояснив, що ухвалений документ вносить зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Відтак, в регіонах із "червоним" рівнем епідеміологічної небезпеки встановляється заборона на регулярні та нерегулярні автомобільні та залізничні пасажирські перевезення, а також на роботу міського електротранспорту та метрополітену.

Міністр уточнив, що заборона не діятиме на транзитні пасажирські перевезення та перевезення на легкових автомобілях, де не більше 5 людей з урахуванням водія та без урахування осіб віком до 14 років.

Також рух персонального транспорту не підпадає під обмеження.

При цьому перевезення службовим транспортом буде дозволено в разі забезпечення всіх пасажирів засобами індивідуального захисту та виключно за маршрутом, про який поліція має бути поінформована за два дні до виконання рейсу.

Спецрейси залізничного транспорту у приміському сполученні дозволяється виконувати відповідно до рішень обласних державних адміністрацій за погодженням Мінінфраструктури та МОЗ.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що постанова, прийнята з доопрацюванням в одноденний термін та з урахуванням можливих зауважень інших міністрів, набуде чинності за 7 днів після ухвалення.

"Ми, навіть підтримавши сьогодні ці зміни, в будь-якому випадку маємо час на їх опрацювання, а також врахування зауважень народних депутатів, а також наших колег. Я буду пропонувати під час доопрацювання з вашої пропозиції пункт про регулярні та нерегулярні авіаційні пасажирські перевезення прибрати, залишити лише зміни до пункту 11", - сказав Степанов.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін заборонив пасажирські перевезення в "червоній" зоні карантину 5.00 5 1
Політика / Україна
24.02.2021 543
Еще материалы раздела «Україна»