<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закускивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.02.2021 656

У Прикарпатті відкрили перший мобільний шпиталь та встановили блокпости

Прикарпаття знову «почервоніло» – це єдиний регіон в Україні з настільки високим рівнем захворюваності на коронавірус. Місць у лікарнях катастрофічно не вистачає, тому в області розгорнули перший в Україні мобільний шпиталь. У деяких районах навіть встановили блокпости.

Що Прикарпаття у червоній зоні одразу відчувається у середмісті – кафе та ресторани зачинені, їжу можна замовити лише на винос. Уже другий тиждень усі старшокласники навчаються онлайн. Лише транспорт, магазини та ринки поки працюють за звичним графіком – розповіли в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

16 коронавірусних блокпостів в області діють від вечора суботи. Їх встановили в районах з найвищим рівнем захворюваності на covid-19. Тут перебувають представники Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС та медики. Вони виміряють температуру водіям та пасажирам, а також перевіряють, хто порушує самоізоляцію.

За 20 кілометрів від Івано-Франківська в понеділок відкрили перший в Україні мобільний шпиталь. Його розташували на території Богородчанської лікарні. Пацієнтів з усіх відділень виписали – тепер приймають лише ковідних хворих. У мобільному шпиталі поки немає пацієнтів, але для них усе підготували – понад 20 модульних палат.

«Якщо епідситуація перейде ту межу, коли вже не буде де класти хворих у цьому районі, і не буде інших профільних стаціонарних лікарень, де вони матимуть якісну допомогу, тоді ми будемо ставити їх в мобільний шпиталь», – розповів Андрій Бойчук, голова Івано-Франківської облдержадміністрації.

Останніми днями кількість нових хворих на Прикарпатті дещо зменшилась – понад півтисячі захворіли за минулу добу, а це на кілька сотень менше, у порівнянні з минулим тижнем. 

Оценка материала:

5.00 / 1
У Прикарпатті відкрили перший мобільний шпиталь та встановили блокпости 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
25.02.2021 656
Еще материалы раздела «Суспільство»