<
НОВИНИ ДНЯ: Євлаш про Кримський міст: для знищення потрібно багато ракет, але фахівці знають, куди бити  9 травня в Україну прийде антициклон Thomas. Синоптик розповіла про погоду  Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодоювсі новини дня
Політика
Україна
25.02.2021 477

Кулеба не бачить впливу Росії на угорську політику щодо України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що не бачить російського впливу на політику Угорщини щодо Києва. Він вважає, що Будапешт здатен сам визначати свою зовнішню політику.

Про це йдеться в інтерв'ю Кулеби виданню "HVG", текст якого опублікувало українське посольство на сторінці у Facebook.

Як пояснив міністр, Угорщина підтримує антиросійські санкції ЄС за агресію проти України, а також Будапешт підтримав надання Україні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями.

"Ми знаємо, що між Москвою та Будапештом встановилися особливі стосунки, але я не бачу ознак того, що Росія впливає на угорські рішення щодо України. Якщо ми подивимося, наприклад, на санкції ЄС, ми бачимо, що Угорщина також схвалює ці рішення. Коли ж минулого року НАТО надав Україні статус партнера з розширеними можливостями, Угорщина це підтримала", - сказав він.

За словами Кулеби, українська сторона виходить з того, що Угорщина це горда країна, яка "здатна самостійно визначити свої національні інтереси та будувати двосторонні відносини" без впливу з боку інших країн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба не бачить впливу Росії на угорську політику щодо України 5.00 5 1
Політика / Україна
25.02.2021 477
Еще материалы раздела «Україна»