<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
26.02.2021 1017

Які продукти дорожчають в Україні?

За останні кілька днів супермаркети помітно підвищили ціни на продукти. після подорожчання яєць торговці переписали цінники ще й на крупи, борошно та олію.

Загалом за набір продуктів мусили витратити на 100 гривень більше, ніж місяць тому.

Ось що подорожчало найбільше:

цукор – з 20,89 до 24,49 грн за кілограм;

гречка – з майже 38 до 46,59 грн за кг;

соняшникова олія – з 38 до 49,79 грн за літр.

Експерти пояснюють, що крупи дорожчають через слабкий врожай 2020 року. З тієї ж причини найближчим часом будуть зростати ціни на хліб.

«Минулий рік був неврожайний, ми зібрали мінус 7,5 млн тонн зернових (в порівнянні з попереднім роком). Пандемія зіграла негативну роль», – говорить економіст Олег Пендзин у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Зате свинина за останні тижні трохи подешевшала – попит на м'ясо впав через низькі доходи населення. Але ціни на цей продукт знову піднімуться до Великодня, вважають аналітики.

А ось вже після після Великодня подешевшати може і свинина, і яйця, і хліб, а також курятина.

Оценка материала:

3.00 / 2
Які продукти дорожчають в Україні? 3.00 5 2
Життя та Стиль / Особисті фінанси
26.02.2021 1017
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»