<
НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
26.02.2021 1267

Як анулювати штраф у "листі щастя" за порушення, якого не було

МВС виписало штраф за порушення, якого не було. До редакції новин "Сьогодні" звернувся чоловік, який отримав два "листи щастя" за правопорушення, яких не скоював. Виявилося, що хтось на іншій машині, але з його номерами, ганяє дорогами! Хто порушник і як анулювати штрафи, виписані системою відеофіксації?

Той вечір п’ятниці потерпілий Максим Старухін пам'ятатиме довго. Тоді пів життя промайнуло перед очима. Зателефонувала дружина і повідомила: машину викрали з платної стоянки на закритій території, хоча на авто стоїть хороша противикрадна система.

Начебто його "японець" щойно промчав Північним мостом у бік Правого берега, і камери це зафіксували. Перевищення швидкості на 29 кілометрів і штраф – 250 гривень. За день ситуація повторилася: цього разу гонщик уже летів у бік Одеси – з перевищенням майже на 100 кілометрів на годину.

"Спершу був шок. Спочатку була інформація, що начебто наша машина десь їздить, коли я вже побачив фотографію, коли зрозумів, що це не наша машина, то трохи було легше, але була трохи злість, що можна вчепити "ліві" номери і їздити безкарно", – розповідає Максим.

Машини – різні. Тут навіть не треба бути експертом. Та Максим все одно побоюється, що надалі правопорушення можуть бути гіршими.

"Людина може скоїти більш серйозніше правопорушення: когось збити, пограбувати, вбити, вчинити більш кримінальні дії, що завгодно", – висловлює побоювання Максим.

Як таке можливо, що однакові номери на двох машинах? Автомобільний експерт Сергій Цибульський переконує – дивуватися немає з чого. У нашій країні вже дуже давно втілюють різні сценарії для автомобілів. Наприклад, на нерозмитнені машини просто чіпляють українські номери: ділки у мережі пропонують їх за кілька сотень гривень. А от ще одна схема.

"Люди купують авто з якимись обтяженнями або продавець аргументує, що її тимчасово не можна переоформити – це авто зазвичай дешевше від ринкової вартості на 30-40 відсотків, і люди свідомо йдуть на це, щоб отримати якусь вигоду", – каже експерт в новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

У поліції про цю ситуацію знають, навіть пообіцяли розібратись. Керуючий партнер юридичної фірми, адвокат Михайло Ілляшев каже – шансів, що Максим таки буде сплачувати ці штрафи, мізерні. Адже доказами можуть бути і покази свідків, і власна фотофіксація, чеки, що машина стояла на парковці в іншому місці, сусіди – все це можна використовувати.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як анулювати штраф у "листі щастя" за порушення, якого не було 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
26.02.2021 1267
Еще материалы раздела «Автоклуб»