<
НОВИНИ ДНЯ: Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканнямвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.02.2021 845

Григорій Герман у «Ранку з Україною» поділився рецептом смачних та корисних овочевих чіпсів

Чіпси – популярна, смачна закуска, проте дуже калорійна. Ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман підготував корисний і дієтичний рецепт чіпсів, від яких не гладшають – хрумкі, легкі та ще й з вишуканими соусами.

«Кожен із нас полюбляє подивитись цікавий фільм чи серіал увечері, а під нього ще й поласувати смачними снеками. Але ж скоро весна і вже слід подбати про фіругу. Тому пропоную приготувати надзвичайно здорові чіпси з овочів, а до них ще й два дивовижних соуси», – коментує Григорій Герман в ефірі каналу «Україна».

Щоб приготувати чіпси за рецептом Григорія Германа знадобляться:

Гарбуз – 300 г

Буряк – 1 шт.

Корінь селери – 300 г

Морква – 2 шт.

Помідори коктейльні – 2 шт.

Цибуля червона – 0,5 шт.

Чилі – 1 шт.

Олія оливкова – 2 ст.л.

Перець болгарський – 1 шт.

Лайм – 1 шт.

Хурма – 1 шт.

Корінь імбиру – 1 шт.

Йогурт – 200 мл

Мед – 1 ч.л.

М’ята, кінза, спеції

За допомогою шатківниці нарізати гарбуз, буряк, корінь селери і моркву дуже тоненькими слайсами. Змішати спеції: куркуму, паприку, чебрець і кмин, посипати ними овочі. Відправити в духовку температурою до 100 градусів.

А поки овочі печуться, можна приготувати два соуси. Для мексиканського соусу Сальса треба нарізати перці болгарський і чилі, помідори, кінзу і цибулю. Додати оливкову олію і видавити сік половини лайму. Збити за допомогою блендера до консистенції соусу.

Для другого соусу – нарізати хурму, цибулю й імбир. Додати йогурт, оливкову олію, мед, сік лайму і м’яту. Збити соус у блендері.

Готові чіпси дістати з духовки та викласти на блюдо. Подавати овочеві снеки з соусами. Смачного!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Григорій Герман у «Ранку з Україною» поділився рецептом смачних та корисних овочевих чіпсів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.02.2021 845
Еще материалы раздела «Суспільство»