<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
27.02.2021 1051

У Кабміні розповіли, якими будуть дії України в разі завершення "Північного потоку-2"

В разі завершення проєкту газопроводу "Північний потік-2" Україна може повністю інтегруватися у відкритий та конкурентний європейський енергетичний ринок.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє "Укрінформ".

"Наразі Росія не має жодних інструментів, щоб завдати шкоди нашій енергетичній безпеці. Але, безумовно, завершення цього проєкту ("Північний потік-2") підірве таку безпеку. Відповіддю на це може бути наша інтеграція в європейський ринок та формування єдиного простору для конкуренції, для того, щоб відкрити ринок для компаній Євросоюзу”, - сказала Стефанішина.

Нагадаємо, раніше депутат Європейського парламенту Андрюс Кубілюс заявив,що російський газопровід "Північний потік-2" не є економічно доцільним та несе в собі ризики як для ЄС та України, так і для самої Німеччини.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Кабміні розповіли, якими будуть дії України в разі завершення "Північного потоку-2" 5.00 5 1
Політика / Україна
27.02.2021 1051
Еще материалы раздела «Україна»