НОВИНИ ДНЯ: Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до Українивсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.02.2021 446

Fitch очікує від МВФ тільки одного траншу Україні

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings очікує, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) виділить Україні тільки один транш кредиту у 2021 році на суму 0,7 млрд доларів. Крім того, Україна отримає 1,5 млрд доларів у вигляді іншого офіційного фінансування.

Про це йдеться в повідомленні агентства.

Fitch також прогнозує більший обсяг випуску Україною єврооблігацій, ніж запланований на 1,4 млрд доларів.

Агентство відзначає, що завершення першого перегляду програми Stand-by пов'язане зі значним ризиком. Зокрема, буде проблематично схвалення парламентом законодавства про боротьбу з корупцією і судової реформи.

"Ми бачимо дещо менший ризик реалізації іншої важливої нової вимоги SBA, що стосується скасування грудневого тимчасового обмеження цін на газ", - йдеться в повідомленні.

В агентстві нагадали, що перегляд вже був відкладений через побоювання МВФ з приводу зміни глави Національного банку України (НБУ) в липні 2020 року.

Однак у Fitch вважають, то більший політичний стимул для виконання умов МВФ з'явиться в другій половині 2021 року. Це буде пов'язано з необхідністю виплати 2,2 млрд доларів у вересні і різким збільшенням потреби у фінансуванні бюджету ближче до кінця року.

"Грошові кошти уряду в розмірі 3 млрд доларів (1,8 млрд доларів в іноземній валюті), більш легкий графік погашення протягом наступних шести місяців і доступна внутрішня ліквідність забезпечують деякий простір для фінансування", - йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Fitch очікує від МВФ тільки одного траншу Україні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
28.02.2021 446
Еще материалы раздела «Економіка»