<
НОВИНИ ДНЯ: "Здувся та перевзувся": в РФ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні  Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"всі новини дня
Політика
Україна
28.02.2021 798

Епідеміолог пояснила, кому не варто робити щеплення від COVID-19

Вакцинація від коронавірусу потрібна, проте щеплення можна не робити, якщо людина має достатній титр антитіл.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Дом" розповіла доктор медичних наук, епідеміолог Наталія Виноград.

"Якщо ти хворів, якщо у тебе є обстеження про наявність хорошого титру антитіл, навіщо тоді робити сьогодні вакцинацію. Її можна зробити пізніше, коли цей титр знизиться. А сьогодні — ти вже захищений постінфекційним імунітетом. Якщо ж його немає і ти — група ризику, вакцинація — варіант не потрапити у велику біду", — пояснила епідеміолог.

Вона наголосила, що якщо є можливість пройти вакцинацію, її все ж треба це зробити. Крім того, запевнила, що українські медики добре навчені процесу вакцинації та чітко знають всі протипоказання при щепленнях.

Оценка материала:

5.00 / 1
Епідеміолог пояснила, кому не варто робити щеплення від COVID-19 5.00 5 1
Політика / Україна
28.02.2021 798
Еще материалы раздела «Україна»