<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.03.2021 560

Списують гроші за неіснуючі поїздки. Таксисти повадилися дурити українців

Водії таксі в Україні повадилися обманювати клієнтів. Жертвами стають пасажири, які прив'язують свої банківські картки до додатка перевізника. Соцмережі рясніють скаргами від клієнтів таксі, які не замовляли машину, а гроші з їхніх карт все одно списали.

Як розповів в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна» експерт із безпеки Руслан Болгов, спочатку з жертвами зв'язується водій і скаржиться, що випадково оформив поїздку, просить її скасувати. Для скасування нібито потрібен пароль, який надсилають жертві на телефон. Людина вводить код, думаючи, що скасовує замовлення, а насправді – підтверджує списання коштів.

Експерти допускають, що в схемі можуть бути замішані не тільки таксисти, але і оператори колцентрів, які оформляють фіктивні поїздки.

Один з потерпілих – киянин Денис Мастерков. У його випадку шахраї прокрутили свою оборудку через відомий додаток для замовлення авто. Водій просив скасувати нібито помилкову поїздку.

«Прийшов код, я без задньої думки цей код повідомив... А потім побачив, що в додатку, в якому прив'язана банківська картка, за якісь поїздки почали зніматися гроші. При цьому я нікуди не їздив», – розповідає Денис.

Скарги на цю ж службу стали з'являтися і в Харкові. У Мережі постраждалі пишуть, що фальшиві поїздки з їхніх карт замовлялися з різних областей. Вартість однієї з поїздок становила... 7000 гривень!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Списують гроші за неіснуючі поїздки. Таксисти повадилися дурити українців 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.03.2021 560
Еще материалы раздела «Суспільство»