<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.03.2021 590

Грузія відкрилася для українців, але є обмеження. Чи можна їхати?

Грузія з 1 березня відкрила повітряні кордони для українців. Тепер цю країну можуть відвідувати вітчизняні туристи. Для в'їзду потрібен свіжий негативний ПЛР-тест на коронавірус. Ще один доведеться здати по прильоту.

Але грузинський карантин був одним із найсуворіших – з комендантською годиною і забороною на міжрегіональні пересування.

Цього року серед українців очікується великий попит на путівки до Грузії, впевнений організатор міжнародних подорожей Євген Іхельзон. Він вважає, що цей напрямок навіть конкуруватиме з Туреччиною.

«У нас є 2-3 країни поруч, куди можна швидко долетіти і потрапити на море. Це Грузія, Болгарія та Туреччина. Відкриття Грузії дуже важливе – вона пропустила минулий туристичний сезон», – говорить Євген.

Щоправда, масштабних розваг відпочивальникам у Грузії поки не обіцяють. Літо буде непростим, впевнений керівник туристичної компанії з приморського міста Батумі.

Зараз і в приміщеннях, і на вулиці – обов'язкові маски. Масові заходи під забороною. А застілля в громадських місцях обмежені в часі.

«У нас комендантська година в країні. Жодному туристу не захочеться о дев'ятій йти додому... Тільки зараз ресторанам дозволили посадку. Чекаємо поліпшень. З 15 березня обіцяли полегшити нашу долю», – розповідає Заза Гогічаїшвілі у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Але для українських туристів є і хороші новини – можна заощадити на проживанні. Готелі в Грузії найближчим часом ще триматимуть ціни вдвічі-втричі нижчими, ніж у інші сезони.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Грузія відкрилася для українців, але є обмеження. Чи можна їхати? 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
03.03.2021 590
Еще материалы раздела «Суспільство»