<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
03.03.2021 583

Чотириденний робочий тиждень стає дедалі популярнішим у світі

За останні три роки в світі потроїлася кількість вакансій з чотириденним робочим тижнем. Їхня кількість зросла до 62 на 10 000.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на веб-сайт з вакансіями ZipRecruiter.

Зазначається, що ефективність скороченого робочого тижня також підтверджують результати досліджень, які проводив британський аналітичний центр Autonomy.

"Чотириденний тиждень набирає обертів. Для переважної більшості фірм скорочення робочого часу - цілком реальна мета", - говорить Віл Стронг, директор з досліджень Autonomy.

У свою чергу роботодавці зазначають, що щасливі, зацікавлені і врівноважені співробітники виконують роботу набагато краще.

Нагадаємо, чотириденний робочий кілька років тому тестували компанії в офісах по всьому світу. Менше працювати стали в Німеччині, Новій Зеландії і Японії. Перші результати підтвердили, що якість роботи в таких умовах не знизилася, а навпаки - зросла.

А на початку 2019 року на Всесвітньому економічному форумі в Давосі світовим компаніям порадили масово перейти на чотириденний робочий тиждень.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чотириденний робочий тиждень стає дедалі популярнішим у світі 5.00 5 1
Політика / Україна
03.03.2021 583
Еще материалы раздела «Україна»