<
НОВИНИ ДНЯ: Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитуваннявсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.03.2021 963

Кабмін дав доручення щодо газу українського видобутку

  Уряд на засіданні в середу, 3 березня, дав доручення щодо вартості газу в Україні на рік.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
Так, Мінекономіки доручено підготувати проект рішення, який передбачає продаж Укргазвидобуванням у березні газу постачальникам і виробникам теплової енергії за фіксованою ціною на термін з 1 квітня 2021 року по 30 квітня 2022 року.
Як заявив в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко, з метою розвитку ринку газу в Україні і забезпечення безпечних його поставок споживачам, у тому числі уразливим, є необхідність почати реалізацію програми відкритого доступу до газу, що добувається держкомпаніями. При цьому основним серед них є Укгазвидобування, підкреслив Вітренко, пояснивши, що компанія видобуває газ з переданих їй державою безоплатно свердловин і продає його Нафтогазу, чим ставить його в більш вигідне в порівнянні з іншими учасниками ринку положення.
"Це доручення необхідно відпрацювати якомога швидше, максимум до п'ятниці, оскільки нам необхідно в березні провести всю кампанію контрактування, щоб із квітня з'явився річний продукт на роздрібному ринку, а до цього він завчасно повинен з'явитися на оптовому", - роз'яснив Вітренко.
Також Кабмін доручив підготувати проект рішення про те, що Нафтогаз-Трейдинг із травня має стати маркет-мейкером стандартизованих продуктів строком до 2 років.
Відзначимо, для населення Нафтогаз залишив ціну на березень на лютневому рівні - 6,86 гривні.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін дав доручення щодо газу українського видобутку 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
03.03.2021 963
Еще материалы раздела «Економіка»