НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.03.2021 944

Кабмін дав доручення щодо газу українського видобутку

  Уряд на засіданні в середу, 3 березня, дав доручення щодо вартості газу в Україні на рік.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
Так, Мінекономіки доручено підготувати проект рішення, який передбачає продаж Укргазвидобуванням у березні газу постачальникам і виробникам теплової енергії за фіксованою ціною на термін з 1 квітня 2021 року по 30 квітня 2022 року.
Як заявив в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко, з метою розвитку ринку газу в Україні і забезпечення безпечних його поставок споживачам, у тому числі уразливим, є необхідність почати реалізацію програми відкритого доступу до газу, що добувається держкомпаніями. При цьому основним серед них є Укгазвидобування, підкреслив Вітренко, пояснивши, що компанія видобуває газ з переданих їй державою безоплатно свердловин і продає його Нафтогазу, чим ставить його в більш вигідне в порівнянні з іншими учасниками ринку положення.
"Це доручення необхідно відпрацювати якомога швидше, максимум до п'ятниці, оскільки нам необхідно в березні провести всю кампанію контрактування, щоб із квітня з'явився річний продукт на роздрібному ринку, а до цього він завчасно повинен з'явитися на оптовому", - роз'яснив Вітренко.
Також Кабмін доручив підготувати проект рішення про те, що Нафтогаз-Трейдинг із травня має стати маркет-мейкером стандартизованих продуктів строком до 2 років.
Відзначимо, для населення Нафтогаз залишив ціну на березень на лютневому рівні - 6,86 гривні.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін дав доручення щодо газу українського видобутку 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
03.03.2021 944
Еще материалы раздела «Економіка»