<
НОВИНИ ДНЯ: Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали  День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадіввсі новини дня
Політика
Україна
04.03.2021 1173

Ситник «загрався»: позбувся підтримки Заходу, а Україна - чергового траншу МВФ, - ЗМІ

Правовий нігілізм і узурпація влади Артема Ситника привели до втрати ним західного лобі і позбавили Україну чергового траншу кредиту МВФ.

Про це йдеться в статті в статті «Корупціонери проти корупції. Чому МВФ «пішов» і хто після Ситника?», Опублікованій виданням Golos.UA.

«Артем Ситник, яким опікується саме Захід з його тягою до фінансової порядності, тепер став фігурантом справи по узурпації влади і злісним порушником рішень КС. МВФ не витримав і у видачі траншу відмовив. Вже є навіть позиція посольства США щодо його заміни: якщо раніше вони були головними лобістами Ситника, зараз в рядах представництва Штатів підшукують йому альтернативу. Ситуація довкола Ситника вкрай загострилася», - йдеться в публікації.

Автор зазначає, А.Ситник, будучи ставлеником США, «трохи захопився шпигунськими іграми на два фронти», забувши про посадові обов'язки глави НАБУ.

«Він і потягнув на дно всю структуру, куди підібрали в цілому дуже навіть хороший особовий склад. Діяльність НАБУ в основному зводилася до штампування виробництв по «нерозуміння неугодними хиткість їх положення», в той час, як реальні справи осідали в архівах НАБУ мертвим вантажем. Ефективності роботи Бюро так не змогло продемонструвати», - підкреслюється в статті.

Разом з тим, влада вже відреагувала на небажання А.Ситника виконувати рішення КС і його нападки на заступника голови ОПУ Олега Татарова.

«У Раді в рекордні скоки - всього за півдня, зібрали 216 підписів під постановою про звільнення глави НАБУ - 19 лютого документ схвалив парламентський комітет із забезпечення правоохоронної діяльності. Кандидатури на заміну головантіиоррупціонера поки немає, але є розуміння необхідності збереження НАБУ незалежним. Ймовірно, доцільніше було б і зовсім скасувати подібний орган, переклавши його функції на інші правоохоронні структури, але позаяк НАБУ - «філія» Штатів, навряд чи це хтось дозволить зробити», - підсумував автор.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ситник «загрався»: позбувся підтримки Заходу, а Україна - чергового траншу МВФ, - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Україна
04.03.2021 1173
Еще материалы раздела «Україна»