НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.03.2021 516

Спецслужби РФ підривають довіру до вакцини Pfizer

Американські чиновники підозрюють, що Росія провела кампанію з дезінформації щодо західних вакцин проти коронавірусу. Деякі сайт поширювали вигадані новини щодо препарату Pfizer.

Про це повідомляє Wall Street Journal.

У Центрі глобального взаємодії Держдепартаменту США говорять щонайменше про чотирьох публікаціях, які могли бути пов'язані з діяльністю російської розвідки.

Зокрема, певні сайти зосереджували увагу на новинах про побічні ефекти вакцини від Pfizer та інших західних препаратів, переконували, що в США поспішно схвалили для використання вакцину Pfizer, та інші вигадані і вводять в оману публікації.

Мова йде про сайти New Eastern Outlook, Oriental Review, News Front (базується в окупованому Криму) і Rebel Inside. Всі вони контролюються російськими спецслужбами - Службою зовнішньої розвідки, ФСБ і разведовательным управлінням Генерального штабу збройних сил Росії.

Наголошується, що в цих сайтів невелика аудиторія, але потенційно дані з цих сайтів можуть передруковувати більш великі російські та міжнародні ЗМІ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Спецслужби РФ підривають довіру до вакцини Pfizer 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.03.2021 516
Еще материалы раздела «Суспільство»