<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.03.2021 553

Тільки спокій! 10 продуктів, багатих на магній

Чим більше розвивалася харчова промисловість, тим менше ставало магію в раціоні людини. Тільки уявіть, кількість магнію в овочах і фруктах, вирощених індустріально, на добривах, сильно зменшилася за останні 50 років. Тому недолік магнію в організмі так чи інакше є у кожного з нас.

Недолік магнію в організмі дуже легко розпізнати: хочеться безпричинно плакати, накочує втома і роздратування, мучить безсоння, хоча сил практично не залишається. Брак цього мікроелементу підриває імунітет, роботу м'язів, з'являються проблеми зі стільцем і підвищується тиск. У яких продуктах багато магнію?

1. Банани

Цей фрукт - джерело багатьох вітамінів і мікроелементів. В одному середньому банані 32 мг магнію, цей плід підвищує настрій і за рахунок вмісту крохмалю дає відчуття ситості надовго.

2. Інжир

У 100 грамах свіжого інжиру міститься 59 мг магнію, а також вітамін А, групи В, залізо, фосфор, калій і клітковина. Інжир допомагає знижувати рівень холестерину, запобігає онкологічним захворюванням і хворобі серця, зміцнює кістки і знижує больовий поріг.

3. Авокадо

В середньому авокадо приблизно 60 мг магнію. Так як авокадо - продукт досить жирний, просто додайте половинку плоду в салат або на бутерброд як седативний засіб, бажано в першій половині дня. І спокійний робочий день вам гарантований.

4. Брокколі

Магнію в половині склянки приготовлених суцвіть броколі - 51 мг. Цей овоч також багатий вітаміном С, фосфором, кальцієм і клітковиною. Ця капуста - відмінний гарнір для тих, хто бореться із зайвою вагою, плюс вона не викликає проблем з травним трактом, як звичайна або кольорова капуста.

5. Шпинат

Шпинат - ще один супутник людей із зайвою вагою, які намагаються знайти нову форму. Шпинат низькокалорійний і містить багато корисних вітамінів і мікроелементів, серед яких магній. В одній чашці шпинату його аж 157 мг, а це майже половина добової норми.

6. Мигдаль

Мигдальний горіх містить приблизно 80 мг магнію на одну чашку. Якщо вживати мигдаль щодня, можна значно підвищити імунітет і уповільнити процес старіння організму. Цей корисний для серцевого м'яза горіх дуже калорійний, тому якщо ти в процесі схуднення, їж мигдаль обережно.

7. Насіння

Будь-які насіння містить магній. Додайте трохи в салат, особливо шпинатний, і депресії не залишиться місця в вашому житті.

30 грам кунжуту - це 105 мг магнію,

30 грам гарбузового насіння - 80 мг,

чверть склянки соняшникового - 128 мг,

а в чайній ложці насіння льону - 40 мг.

8. Кукурудза

Кукурудза містить корисну клітковину, рослинний білок, вітаміни групи В, С, магній і не містить глютен. В одному невеликому качані кукурудзи 33 мг магнію. Смачний джерело бадьорості та гарного настрою в літній сезон!

9. Горох

Горох - відмінне джерело білка, до того ж доступний для багатьох. В одній склянці сирого гороху - 48 мг магнію, а також калій, вітаміни А і С. Горох корисний для травлення, роботи печінки і нирок, а також його вживання знижує рівень холестерину.

10. Шоколад

В одному квадратику темного шоколаду аж 95 мг магнію, приємна новина! Тепер можна їсти шоколад без докорів сумління. А щоб ще без шкоди для фігури, то просто стежте за кількістю.

Будьте здорові!

Оценка материала:

5.00 / 1
Тільки спокій! 10 продуктів, багатих на магній 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.03.2021 553
Еще материалы раздела «Суспільство»