<
НОВИНИ ДНЯ: "Є лише один спосіб змінити владу на території Росії": Яковенко пояснив, про що йдеться  НАТО звинуватила Росію в гібридних діях в Європі: жорстка заява Альянсу  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оціниливсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.03.2021 491

У МОЗ сказали, як буде працювати черга на вакцинацію

В Україні з 1 березня запустили попередній запис на вакцинацію проти коронавірусу через портал "Дія" або контакт-центр Міністерства охорони здоров'я. При цьому запис підв'язана під поставку вакцин.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Коли приїжджає нова вакцина, ми логістично, виходячи від того, скільки і де людей записалося, відвантажуємо цю вакцину на регіон. За той час, поки вона доїжджає, тим, хто залишив заявку, приходить повідомлення з можливістю вибрати місце і час вакцинації", - пояснив заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Ярослав Кучер.

Він додав, що не раніше, ніж середина-кінець літа така робота буде розпочата.

"Зараз пріоритет - провакцинувати ті групи населення, які у нас є на перших етапах вакцинації", - сказав Кучер.

Заступник міністра зазначив, що більш точні терміни залежать від того, наскільки постачальники вакцин будуть дотримуватися обумовлених термінів поставок. За його словами, попередній запис через "Дію" або контакт-центр не потрібна для медиків, військовослужбовців, людей з будинків престарілих, соціальних працівників, педагогів і співробітників держорганів. Про можливості зробити щеплення їм повідомить їх роботодавець або керівник установи.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ сказали, як буде працювати черга на вакцинацію 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.03.2021 491
Еще материалы раздела «Суспільство»