<
НОВИНИ ДНЯ: Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травнявсі новини дня
Політика
Україна
10.03.2021 536

Кабмін затвердив проект Стратегії економбезпеки

Кабінет міністрів схвалив проект указу президента про рішення РНБО Про Стратегію економічної безпеки на період до 2025 року.

Рішення прийнято на засіданні Кабміну в середу, 10 березня.

У пояснювальній записці до проекту сказано, що Стратегія заснована на пріоритетах національних економічних інтересів і визначає цілі, напрямки, завдання та механізми державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки, а також цільові орієнтири і критичні межі індикаторів економічної безпеки.

"Метою державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки є досягнення основних національних економічних інтересів і забезпечення економічного суверенітету", - зазначено в документі.

Зокрема, Стратегія визначає взаємоузгоджені поняття "економічна безпека", "національні економічні інтереси", "економічна стійкість" і "економічний суверенітет".

"Досягнення основних національних економічних інтересів і економічного суверенітету вимагає формування і реалізації державної політики, спрямованої як на постійне нарощування конкурентоспроможності економіки України, так і на поступове зміцнення показників економічної стійкості і, відповідно, невразливість національної економіки до зовнішніх і внутрішніх загроз", - додали в пояснювальній записці.

У зв'язку з цим державна політика у сфері забезпечення економічної безпеки має два взаємопов'язаних напрямки - напрямок розвитку і безпековий напрямок. По кожному з напрямків, на основі оцінки стану економічної безпеки, Стратегією визначаються завдання і механізми їхнього виконання.

Нарешті, в основі Стратегії утверджується табло індикаторів економічної безпеки, яким визначено критичні межі і цільові орієнтири за індикаторами основних складових економічної безпеки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін затвердив проект Стратегії економбезпеки 5.00 5 1
Політика / Україна
10.03.2021 536
Еще материалы раздела «Україна»