НОВИНИ ДНЯ: В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
10.03.2021 750

Верховна Рада прийняла митні та податкові пільги в рамках держпрограми підтримки великих інвесторів – Robinson Patman

У рамках президентської програми щодо підвищення інвестиційної привабливості України 2 березня 2021 року слідом за Законом України «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями» («Закон про інвестиційні няні») Верховна Рада прийняла конкурентні інвестиційні стимули. Про це повідомляється в прес-релізі юридичної компанії Robinson Patman.

Відповідно до прийнятого законопроекту №3761 («Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями») для реалізації інвестиційного проекту інвестори зі значними інвестиціями звільняються, зокрема, від податку на додану вартість на операції з імпорту устаткування та податку на прибуток підприємств протягом 5 років.

У Robinson Patman уточнили, що в порядку змін, прийнятих проектом закону №3762 («Про внесення зміни до розділу XXІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України») інвестори зі значними інвестиціями також звільняються від сплати ввізного мита на імпорт устаткування за умови його відповідності окремим вимогам.

Крім того, в контексті зазначених змін органи місцевого самоврядування наділені правом змінювати (зменшувати) ставки на земельний податок та на орендну плату за землі державної та комунальної власності.

«Прийняті зміни до Податкового та Митного кодексів є основними важелями для втілення президентської ініціативи щодо підвищення інвестиційної привабливості України, тому без їх прийняття Закон про інвестиційні няні не міг би запрацювати в повній мірі», – наголосив керуючий партнер юридичної компанії Robinson Patman Дмитро Відсота.

Активізація діяльності уряду в інвестиційній сфері є сигналом для бізнес-спільноти про те, що наступним кроком стане прийняття інвестиційних стимулів для розвитку індустріальних парків. «Інвестори, які готові розбудовувати та розвивати індустріальні парки в Україні, перебувають в очікуванні відміни/зменшення податкового та митного навантаження. Сусідні країни вже мають успішний досвід стимулювання розвитку індустріальних парків, тому тільки в результаті прийняття необхідних інвестиційних стимулів ми зможемо говорити про зростання конкурентоспроможності економіки України», – заявив Дмитро Відсота.

Під дію прийнятих інвестиційних стимулів підпадають інвестиційні проекти, що відповідають таким критеріям, як розмір інвестицій (понад 20 млн. євро), створення робочих місць, термін реалізації (до 5 років).

Зміни набувають чинності 1 січня 2021 року та будуть діяти 14 років.

Оценка материала:

5.00 / 1
Верховна Рада прийняла митні та податкові пільги в рамках держпрограми підтримки великих інвесторів – Robinson Patman 5.00 5 1
Бізнес / Податки та право
10.03.2021 750
Еще материалы раздела «Податки та право»