НОВИНИ ДНЯ: Нове опитування показало несподівану позицію США щодо війни  У Міноборони РФ "знайшли" цинічну причину нічної атаки на Україну  Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини з Трампом, - The Independent  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилися  Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний морозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.03.2021 747

Український борщ на сторінках New York Times. Як жителька села Борщів потрапила у світову пресу

Рецепт борщу з українського села надрукували на сторінках авторитетного видання New York Times. Як правильно готувати українську страву газеті розповіла Ольга Габро з Борщів Житомирської області.

604150d99265b_11.03.21

Старий непримітний дорожній знак сповіщає, що ми в селі Борщів. Хата пані Ольги – перша від дороги. Дорогою до хати розповідає, чому село називається саме Борщів.

"Розкулачували куркулів, люди втікали в ліси, чим живилися, зілля всяке шукали і варили борщ. Вони вижили з борщу", – розповідає пані Ольга.

Варити борщ її вчила мати. А рецепт ще від прапрабабусі. Особливо навіть нарізаються овочі. Спеціально для приготування пані Ольга розпалює плиту, хоч і має газову. Такий самий борщ вчила варити журналістку та фотографиню з американського видання New York Times.

У статті авторитетного видання йдеться про суперечки, які виникли після того, як російський уряд на своїй офіційній інтернет-сторінці назвав борщ найвідомішою та улюбленою стравою в Росії. Знімальна група "Сьогодні" на каналі "Україна" зв’язалася з авторкою статті про борщ для New York Times Марією Варєніковою. До села Борщів вона поїхала спеціально, аби дізнатися автентичний український рецепт. Стравою так зацікавилися навіть за океаном після скандалу з гастро-гідом Мішлен, який назвав борщ "російським супом".

"В цей час якраз дуже живо обговорювалася тема борщу, тому що Україна подала заявку на те, щоб його визнали таки українським і ми вирішили що це цікава тема, оскільки борщ знають в усьому світі, їдять його у всьому світі. Ми побачили, що є дуже багато сіл і містечок в Україні з назвою, яка і походить від цієї страви і ми вирішили поїхати в одне із таких сіл", – поділилася журналістка. 

Оценка материала:

5.00 / 1
Український борщ на сторінках New York Times. Як жителька села Борщів потрапила у світову пресу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.03.2021 747
Еще материалы раздела «Суспільство»