<
НОВИНИ ДНЯ: Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.03.2021 3207

Що буде зі шкільними канікулами цього року

У Києві визначилися з датами весняних канікул цього року. Окрім того, якщо школи в травні закриються на карантин, учні можуть довчатися влітку. Тобто заклади освіти можуть на власний розсуд змінювати дати відпочинку для дітей і призначати додатковий карантин або канікули.

Таке рішення прийняло Міністерство освіти, передає Великий Київ.

У школах столиці весняні канікули вирішили не переносити, тож з 22 по 27 березня включно діти відпочиватимуть.

Директорка Департаменту освіти і науки Києва Олена Фіданян пояснила, що у травні цього року багато святкових днів, тому в цьому місяці майже половина днів “випадає з навчання”. До того ж, в кінці травня випускники будуть складати ЗНО.

“Цього року школярі, незалежно від того, вступатимуть вони до вишів, мають скласти чотири обов’язкових тести, адже вони є випускними іспитами (ДПА). І оскільки багато пунктів тестування розміщені в школах, під час проведення ЗНО буде закриватися вся школа, і уроків не буде для учнів із 1 по 11 клас”,– наголосила вона.

За її словами, четверта чверть навчання складається з двох місяців (квітень, травень). Але якщо квітень має 30 днів, із них робочих – 22, то травень – 31 день, але робочих лише 14 днів (10 вихідних, три святкових дні, чотири дні ДПА (ЗНО).

Тож, у травні для навчання є тільки два тижні, за які потрібно вичитати навчальний матеріал, систематизувати й розкласти по поличках усе вивчене за рік, провести підсумкові контрольні, виставити семестрові та річні оцінки тощо.

Якщо наприкінці року знову буде дистанційка, а до шкіл ходитимуть лише учні початкових класів, то ЗНО у приміщеннях шкіл все одно буде відбуватися.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що буде зі шкільними канікулами цього року 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.03.2021 3207
Еще материалы раздела «Суспільство»