<
НОВИНИ ДНЯ: Чи встигнуть до зими відновити енергетику України: що кажуть експерт та Міненерго  Чи справді Україна готується до перемовин з РФ у червні: в РНБО відповіли  Погода в Україні на 30 квітня: що прогнозують синоптики  Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині: все, що відомо про трагедію  Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспектививсі новини дня
Політика
Україна
12.03.2021 1611

Україна сподівається отримати американські винищувачі F-15

Командувач повітряних сил України Сергій Дроздов заявив, що Україна планує взяти на озброєння винищувачі п'ятого покоління, у тому числі американські винищувачі F-15.

Про це він повідомив на презентації стратегії Повітряних сил-2025, передає Український мілітарний портал.

Зокрема Командувач заявив, що ПС ЗСУ на першому етапі переозброєння планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++. Далі ж, за словами Дроздова, Україна розраховує отримати літак 5-го покоління.

"Розглядається на першому етапі літак типу Gripen (JAS39 – ред.) і F-15 (ймовірно F-15EX – ред.) В подальшому з поглибленням відносин з країнами-партнерами перехід на сучасний літак 5-го покоління F-35", - зазначив Дроздов, додавши, що упродовж найближчих десяти років Повітряні сили України будуть змушені вивести зі складу основні зразки бойової техніки. Сьогодні вони стоять на озброєнні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна сподівається отримати американські винищувачі F-15 5.00 5 1
Політика / Україна
12.03.2021 1611
Еще материалы раздела «Україна»