<
НОВИНИ ДНЯ: США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомістьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.03.2021 526

У «Ранку з Україною» експерти розповіли, як обрати корисні овочі в «не сезон»

Виявляється, саме в заморожених овочах, а не у привозних тепличних зберігається максимум вітамінів. Але, щоб їх отримати, треба вміти правильно вибирати цей продукт. Марія Мельник і Анатолій Анатоліч у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» дізнались, на що слід звернути увагу перед купівлею такого продукту.

Весна прийшла, а до літнього врожаю ще далеко. Здавалося б, сьогодні можна придбати свіжі овочі в будь-яку пору року, проте експерти запевняють – краще купувати заморожені овочеві суміші. Річ у тому, що заморожують виключно достиглі в сезон овочі, а це означає, що вони будуть дуже смачні і з максимальним вмістом вітамінів.

«Якщо говорити про мікроелементи і вітаміни, то при правильній заморозці в овочах їх зберігається до 80-90%», – поділився шеф-кухар Артем Уразаєв у програмі «Ранок з Україною».

Таке заморожування подовжує їхнє життя на термін від шести до вісімнадцяти місяців.

А харчовий технолог дала кілька порад, як перевірити якість заморожених овочевих сумішей:

-           за станом овочів – вони мають бути гарно заморожені, без інію та водяних слідів;

-           за відповідністю маркуванню. Маса суміші має відповідати відмітці на пакуванні, нормою вважається вага з урахуванням допустимого відхилення, якщо таке є на упаковці. Відповідним має бути і відсоткове співвідношення компонентів;

-           за органолептикою – визначити якість суміші за смаком та ароматом, вони мають бути чітко вираженими;

-           за зовнішнім виглядом – овочі не повинні мати конденсат, кожен шматочок має бути окремим – не злипатись між собою, колір овочів має відповідати звичному.

І пам’ятайте, ціна не завжди впливає на якість продукту. Головне – відповідально ставитися до вибору якісного продукту, що буде вам до смаку.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» експерти розповіли, як обрати корисні овочі в «не сезон» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.03.2021 526
Еще материалы раздела «Суспільство»