<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
12.03.2021 526

Кравчук: Нормандська зустріч планується на квітень

Зустріч лідерів нормандської четвірки може відбутися в квітні.

Таку думку в п'ятницю, 12 березня, висловив глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі 5 каналу.

"Зараз йде велика робота на рівні політичних радників, де бере участь Єрмак, і, відповідно, Козак - радник Путіна, і інші. Вони якраз і вирішують це головне питання про проведення зустрічі на найвищому рівні. Планується поки, напевно, на квітень", - сказав Кравчук.

При цьому він уточнив, що точно говорити про проведення зустрічі поки рано, оскільки "передбачити позицію Росії дуже важко".

Також Кравчук заявив, що влада України повинна продовжувати зустрічатися і вести переговори щодо врегулювання на Донбасі з представниками Росії.

"Є різні думки з цього приводу. Мовляв, з Росією нема про що говорити. Я вважаю, що, коли йдеться про такі питання як війна, життя і мир, життя і смерть, коли йдеться про Україну, коли йдеться про суверенітет і територіальну цілісність і незалежність України, потрібно обов'язково зустрічатися і домовлятися. Принаймні, стане зрозумілою позиція того, з ким ти зустрічаєшся", - зазначив Кравчук.

У той же час, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сьогодні заявив, що у Володимира Путіна немає в графіку зустрічі нормандської четвірки, повідомляє РІА Новости.

"У графіку Путіна поки немає зустрічі лідерів "нормандської четвірки" у квітні", - заявив Пєсков.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кравчук: Нормандська зустріч планується на квітень 5.00 5 1
Політика / Україна
12.03.2021 526
Еще материалы раздела «Україна»