<
НОВИНИ ДНЯ: Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужавсі новини дня
Політика
Україна
14.03.2021 851

У МОЗ повідомили, як будуть вакцинувати людей старших 80 років

Людей старших 80 років будуть вакцинувати вдома. До них будуть направляти мобільні бригади.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню "Новое время", відповідаючи на запитання, як планують працювати мобільні бригади під час вакцинації людей 80+.

"Ми наближаємо для людей похилого віку місце проведення щеплення до місця їх проживання. До маломобільних людям ми будемо направляти мобільну бригаду, щоб зробити щеплення вдома разом з людьми, які займаються їх опікою. І це буде наша стратегія імунопрофілактики - наблизити місце щеплення до місця проживання людини. Навіть до однієї людини приїдуть і будуть робити щеплення. Прямо вдома", - сказав Ляшко.

Ляшко уточнив. що зараз в Україні використовують десятидозні флакони.

"Надалі, якщо, наприклад, вакцина Sinovac приїде, то це буде доза - шприц. Тобто одна доза в шприці відразу вже упакована. Її для таких цілей використовувати раціональніше, економніше, менший коефіцієнт розливу. Тому, якщо вона надійде, ми переглянемо нашу дорожню карту", - розповів головний санітарний лікар.

У чергу на COVID-вакцинацію записалися понад 241 тисяча українців. За добу 12 березня в Україні ще 9304 людини щеплено проти COVID-19. З початку кампанії щеплено 47541 особа.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ повідомили, як будуть вакцинувати людей старших 80 років 5.00 5 1
Політика / Україна
14.03.2021 851
Еще материалы раздела «Україна»