<
НОВИНИ ДНЯ: Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  Картопляна піца: незвичайний рецепт  Шкільні програми в Україні планують спростити: що зміниться для учнів і вчителів  Тепла не чекати? Коли закінчиться травневий "льодовиковий період"всі новини дня
Політика
Європа
14.03.2021 529

Створено альянс фармкомпаній для ліквідації дефіциту вакцин у ЄС

Німецька фармацевтична компанія BioNTech, яка разом з американською Pfizer розробила вакцину від коронавірусної інфекції нового типу, створила альянс фармкомпаній для ліквідації браку препаратів від COVID-19 у Європі.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Повідомляється, що у новий конгломерат увійшли 13 фармацевтичних організацій, серед яких Novartis AG, Merck KGaA і Sanofi SA.

"Компанії поставили перед собою спільне завдання виготовити 2 млрд доз вакцини до 2022 року", - йдеться в повідомленні.

За словами представника BioNTech, переговори про новий виробничий альянс координувалися з Pfizer. Більшість з учасників об'єднання розміщені на території Євросоюзу. У компанії однак попередили, що нові експортні обмеження, введені владою ЄС, Великобританії та США в останні місяці, можуть порушити ланцюжок поставок дефіцитних інгредієнтів для вакцин.

"Велика кількість партнерів і складний ланцюжок поставок можуть ускладнити досягнення мети і задоволення європейського попиту на вакцини від COVID-19", - зазначили у BioNTech.

У рамках нового альянсу німецька компанія планує розширити і власне виробництво: у квітні в Німеччині має запрацювати новий завод потужністю 750 млн доз вакцини на рік. Його продукція піде, у першу чергу, в країни ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Створено альянс фармкомпаній для ліквідації дефіциту вакцин у ЄС 5.00 5 1
Політика / Європа
14.03.2021 529
Еще материалы раздела «Європа»