<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
15.03.2021 519

Залізничні квитки подорожчають з 1 квітня

Міністерство інфраструктури підготувало проект наказу про затвердження змін до тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні. До кінця 2021 року тарифи зростуть на 22%.

Проект наказу розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Згідно з проектом, до визначеної у попередньому періоді вартості проїзду пасажирів у загальних, плацкартних, купейних вагонах із 4-місними купе та м'яких вагонах із 2-місними купе (СВ) поїздів внутрішнього сполучення щомісячно, починаючи з 1 квітня 2021 року по 31 грудня 2021 року включно, застосовується коефіцієнт індексації 1,02.

Крім того, планується індексація на 22% тарифів на перевезення багажу, вантажобагажу та перевезення вагонів у порожньому стані.

За розрахунками, підвищення тарифів дасть змогу отримати "Укрзалізницею" в 2021 році додаткові надходження в сумі 557,9 млн грн.

Як зазначається пояснювальній записці до проекту, потреба в індексації тарифів пов'язана із необхідністю поступового зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних.

"Несвоєчасність індексації рівня тарифів, від'ємна рентабельність пасажирських перевезень не забезпечують технічний розвиток залізничної галузі в умовах значного зносу основних засобів, особливо пасажирського рухомого складу", - йдеться в документі.

Востаннє підвищення тарифів відбувалося у 2018 році. У цей період спостерігається тенденція зростання індексу споживчих цін, а саме у 2018 році - на 9,8%, 2019 році - 4,1%, у 2020 році - 5,0%, а у2021 році індекс споживчих цін прогнозується на рівні 6,2% (грудень до грудня попереднього року) та у 2021 році прогнозується збільшення реальної середньомісячної заробітної плати працівників в Україні на рівні 12,1%, зазначили в Мінінфраструктури.

Оценка материала:

5.00 / 1
Залізничні квитки подорожчають з 1 квітня 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
15.03.2021 519
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»