<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
16.03.2021 663

Видають себе за офіціантів і носять по два термінали: шахраї запустили нову схему

Шахраї освоїли нову схему обману. Влаштовуються працювати офіціантами, носять із собою по два термінали і обкрадають клієнтів, які хочуть розплатитися карткою.

Як працює схема?

Одна з жертв нової схеми шахраїв – Анастасія Бундєва – розповідає:

"Офіціант виніс термінал, я провела картою, а він пише, що немає зв'язку з банком. Офіціант виніс інший термінал, і все пройшло успішно. Я розрахувалася, і з моєї картки почали списуватися різні суми".

Фахівці пояснюють: насправді "несправне" пристрій непомітно краде дані з карти. А коли клієнт розраховується вдруге, псевдо-офіціанти підглядають PIN-код.

"Вся інформація передається далі шахраям, вони вже роблять свою справу. Офіціант отримує певний відсоток. Маючи PIN-код та інформацію карти, шахраї створюють окремий пластик. З його допомогою можна знімати гроші в будь-якому банкоматі", – говорить експерт з безпеки Руслан Болгов в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Щоб такого не сталося з вами, потрібно дотримуватися кількох правил:

ніколи не показуйте PIN-код – закривайте клавіатуру другою рукою;

переконайтеся, що на клавіатурі терміналу або банкомату немає накладок – підроблені кнопки легко помітити;

встановіть ліміт на зняття грошей через банкомат;

встановіть нульовий ліміт на оплату картою в інтернеті (його можна змінити при необхідності через онлайн-банкінг).  

Оценка материала:

5.00 / 1
Видають себе за офіціантів і носять по два термінали: шахраї запустили нову схему 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
16.03.2021 663
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»