НОВИНИ ДНЯ: Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб Українивсі новини дня
Політика
Україна
16.03.2021 807

Степанов назвав умову відмови від AstraZeneca

Україна відмовиться від використання вакцин від коронавірусу CoviShield компанії AstraZeneca, якщо буде офіційно підтверджений зв'язок між тромбозом і вакцинацією.

Про це у вівторок, 16 березня, в ефірі телеканалу Україна 24 заявив глава МОЗ Максим Степанов.

За його словами, зараз немає підстав відмовлятися від вакцини, оскільки на 17 мільйонів вакцинованих у світі було зафіксовано 37 випадків тромбозів.

"На сьогодні немає жодного підтвердження зв'язку між вакцинацією і тромбозом. Є дослідження, які проводять європейський регулятор і ВООЗ, але ніякого підтвердження поки немає. Є люди, у яких тромбоз, незалежно від вакцинації. Я вважаю, що потрібно дочекатися медичних досліджень і вже потім робити висновки", - сказав він.

Міністр запевнив, що в Україні випадків тромбозу після щеплення не було. "У нас зафіксовано 362 побічні реакції. Це легкі реакції, тільки двоє вимагали відходу медпрацівників нетривалий час. Ніяких тромбозів у нас зафіксовано не було", - сказав Степанов.

Він додав, що користь від вакцинації від коронавірусу все ж "перевищує будь-які реакції і побічні ефекти".

Саме такої позиції дотримується Європейське агентство з лікарських засобів.

"На цей момент немає свідчень того, що вакцина AstraZeneca є причиною утворення тромбів. Такі інциденти трапляються рідко взагалі, а кількість випадків подібних симптомів серед щеплених не перевищує кількість випадків серед населення в цілому. Тому, поки триває розслідування, EMA зберігає переконаність у тому, що переваги від використання препарату переважують ризики", - заявила глава регулятора Емер Кук.

Оценка материала:

5.00 / 1
Степанов назвав умову відмови від AstraZeneca 5.00 5 1
Політика / Україна
16.03.2021 807
Еще материалы раздела «Україна»