НОВИНИ ДНЯ: Статус PESEL UKR: які будуть нові правила отримання захисту у Польщі  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком весни  Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun  Як розтопити вершкове масло: кілька порад  Коли Чистий четвер 2024 року: історія, традиції, що можна і не можна робити  В Україну йде сильне похолодання з дощами та грозами: де і коли зіпсується погода  Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WPвсі новини дня
Політика
Світ
16.03.2021 556

У ВООЗ розповіли про COVID-вакцини нового покоління

Протягом року очікується поява вакцин нового покоління проти коронавірусу COVID-19. Вони будуть використовуватися без уколів, а зберігати їх можна за кімнатної температури.

Про це розповіла провідний вчений ВООЗ Сумія Свамінатан, повідомляє Bloomberg.

За її словами, до кінця нинішнього року повинні завершити клінічні дослідження і пройти нормативну перевірку шість-вісім нових вакцин від COVID-19. Зараз у ВООЗ схвалені вже 10 препаратів проти цієї нфекціі.

"Ми в захваті від наявних у нас вакцин. Але ми можемо і далі поліпшуватися. Я думаю, що ближче до 2022 року ми побачимо появу поліпшених вакцин", - заявила Свамінатан.

Так, вже йдуть дослідження вакцин, які будуть застосовуватися преорально або назально за допомогою спрею або за допомогою пластиру на шкіру. Такі препарати будуть краще підходити певним групам людей, таким як вагітним жінкам.

На сьогодні йде вивчення на людях більш як 80 вакцин-кандидатів, хоча деякі з них перебувають на ранніх стадіях клінічних досліджень. При цьому компанії, чиї вакцини вже використовуються в світі, приступили до дослідження оновлених версій препаратів, які мають стати ефективними проти нових штамів вірусу.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ВООЗ розповіли про COVID-вакцини нового покоління 5.00 5 1
Політика / Світ
16.03.2021 556
Еще материалы раздела «Світ»