<
НОВИНИ ДНЯ: Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Європа
17.03.2021 502

ЄС вперше за 30 років ввів санкції проти Китаю

Посли країн Євросоюзу схвалили нові санкції за порушення прав людини проти ряду країн, зокрема Росії та Китаю.

Про це повідомив журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter.

До слова, щодо Пекіна це перші санкції після ембарго ЄС на постачання зброї в 1989 році.

"Посли ЄС дали зелене світло чергоій партії санкцій з прав людини. Цього разу проти 11 осіб і чотирьох організацій з Китаю, Еритреї, Лівії, Північної Кореї, Росії та Південного Судану", - написав Йозвяк.

Він зазначив, що опублікувати рішення мають 22 березня. За словами журналіста, двох росіян, які є в списку, вважають відповідальними за "чистки геїв" у Чечні.

Також посли затвердили заборону на поїздки і заморожування активів чотирьох китайських осіб, а також санкції щодо однієї організації з Китаю, повідомляє Reuters з посиланням на два дипломатичних джерела.

"Прийнято обмежувальні заходи через серйозні порушення прав людини", - сказав один дипломат з ЄС.

За словами дипломатів, китайські чиновники звинувачені в порушенні прав людини стосовно уйгурської мусульманської меншини в Китаї.

За їхніми словами, цей крок відображає глибоке занепокоєння з приводу становища уйгурів в Європі, США і Канаді.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС вперше за 30 років ввів санкції проти Китаю 5.00 5 1
Політика / Європа
17.03.2021 502
Еще материалы раздела «Європа»