<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.03.2021 467

Локдаун потрібен був ще вчора –інфекціоніст МОЗ

Провідний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я Ольга Голубовська виступає за негайне запровадження суворого карантину на всій території України.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Обозревателю".

Лікар розкритикувала дозвіл на проведення в Україні розважальних заходів, зокрема концертів.

"Коли я дивлюся на якийсь натовп на концертах, я відразу уявляю, скільки людей може захворіти, і відразу ж думаю, яка кількість кисню знадобиться і де його взяти... Потрібні обмежувальні заходи. Це хоча б зменшить кількість нових випадків. Навантаження ще залишиться, тому що зараз лежать важкі, але ще будуть підходити хворі, які ставатимуть більш тяжкими якийсь час", - наголосила Голубовська.

На уточнююче питання, чи потрібно вводити локдаун точково, в регіонах з критичною ситуацією, лікар зазначила: "Я вважаю, що треба ввести по всій країні, раз така справа. Тому що, якщо ми не введемо по всій країні, то значить, що регіони, які зараз спокійні, спалахнуть пізніше. Так було з кором. Луганська, Донецька область загорілися останніми".

Щодо того, коли саме треба запровадити такі обмеження, Голубовська відповіла максимально однозначно.

"Уже вчора треба було це робити", - заявила вона.

Оценка материала:

5.00 / 1
Локдаун потрібен був ще вчора –інфекціоніст МОЗ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.03.2021 467
Еще материалы раздела «Суспільство»