<
НОВИНИ ДНЯ: Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?всі новини дня
19.03.2021 543

Тихе повстання проти карантину. У Тернополі масово скасовують штрафи в судах

У Тернополі підприємці масово через суд скасовують штрафи, які їм виписує поліція за порушення карантинних обмежень.

Лише за останні вихідні поліцейськими Тернопільської області складено 34 протоколи щодо недотримання карантинних вимог. Але частина з них найближчим часом буде скасована у судах. Принаймні, у цьому впевнені місцеві підприємці, адже мають приклад судових перемог.

Власник мережі ресторанів Тарас Ковальчук від початку пандемії заплатив лише один штраф із виписаної купи. До того, як найняв адвоката у штат, бізнесмен віддав 34 тисячі гривень. Тож маючи юриста – суттєво зекономив.

«В судах ми скасували більше 50 протоколів за період карантину», – ділиться ресторатор.

Щоб не закривати заклади в час жорсткого карантину, Тарас Ковальчук почав реєструвати релігійну організацію. Перетворив ресторацію на трапезну, більярд-клуб перейменував на храм «братства Лисих», а хостел – на монастир. Суд, що скасовує штрафи, в аргументаційній частині вироку посилається конституційні права і рішення Конституційного суду – кожен має право на підприємницьку діяльність і кожен має право на працю.

Саме те, що Конституція України має найвищу юридичну силу, і стає головним аргументом оштрафованих підприємців. У суді ж запевнили, що кожну справу про порушення карантину розглядають індивідуально.

«Практика суду є різна, є рішення і про притягнення до адміністративної відповідальності й накладення штрафу в 34 000 гривень і є рішення, в яких суд констатував відсутність складу адміністративного правопорушення в діях особи. Але все ж таки більшість штрафів у тернопільських судах скасовують», – пояснює суддя-спікер Тернопільського міськрайонного суду Анна Мостецька у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Якщо ж штрафи все таки накладають, підприємці намагаються скасувати їх в апеляційному суді. На тлі цього в Тернополі стала неабияк популярною професія адвоката – бізнесмени тепер масово наймають їх на постійну роботу.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Тихе повстання проти карантину. У Тернополі масово скасовують штрафи в судах 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
19.03.2021 543
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»