<
НОВИНИ ДНЯ: Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкоювсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
19.03.2021 560

У березні закінчується дія фіксованого тарифу на газ: що буде з цінами

31 березня закінчується дія фіксованого тарифу на газ 6,99 грн за кубометр. Міненерго не планує продовжувати дію фіксованого тарифу після першого квітня.

Водночас у відомстві розраховують, що після скасування обмеження ціни різко не збільшаться. Із цим згодні і експерти – кажуть, поки причин для стрімкого здорожчання блакитного палива немає.

Згідно з прогнозами, з квітня ціна, залежно від постачальника, коливатиметься в межах від 6,5 до 7,5 гривні за кубічний метр.

«Я думаю, ми січневі ціни не побачимо, це був такий надзвичайний випадок – багато факторів вплинуло на ріст. Я думаю, що, найімовірніше, ціна не зміниться. Зараз зростає ціна на нафту, але це впливатиме вже на той газ, який постачатиметься ближче до осені», – прогнозує експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Тож до наступного опалювального сезону ціни можуть збільшитися. Наскільки – поки спрогнозувати важко.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У березні закінчується дія фіксованого тарифу на газ: що буде з цінами 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
19.03.2021 560
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»