<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
19.03.2021 656

Верховній раді та уряду довіряють менше 15% українців

Верховна рада та Кабінет міністрів опинилися в кінці рейтингу довіри українців до інституцій. Парламенту довіряють 12% українців, уряду - 14%.

Про це свідчать дані опитування КМІС.

Стосовно інституту президента, то рівень довіри до нього становить близько третини (32%).

Серед інституцій найвищий рівень довіри громадян мають Збройні сили України - 66%. Церкві довіряють 52% респондентів, громадським організаціям - 39%.

Найнижчий рівень довіри в українському суспільстві мають російські ЗМІ - цей показник становить лише 4%. Що стосується українських ЗМІ, їм довіряє 30% населення.

Патрульній поліції довіряють 34% респондентів (проти 30% у 2018 році), а Національній поліції загалом - 29% (стільки ж було у 2018 році). СБУ довіряють 27% респондентів (проти 21% у 2018 році).

Найбільшу довіру в українців мають волонтери - як ті, що допомагають армії, так і ті, які допомагають переселенцям - 74% і 66% відповідно. Довіряють українці і своїм ближнім: 67% довіряють звичайним людям у своєму населеному пункті. Переселенцям довіряє 41%.

Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) протягом грудня 2020 року було проведено два всеукраїнських опитування громадської думки в усіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій. Опитування були проведені методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп`ютера) та методом особистого інтерв’ю. Вибірка складалась з 2001 респондента для кожного з опитувань. Теоретична похибка вибірки не перевищує 3,3% для першого та 2,4% для другого опитувань.

Оценка материала:

5.00 / 1
Верховній раді та уряду довіряють менше 15% українців 5.00 5 1
Політика / Україна
19.03.2021 656
Еще материалы раздела «Україна»