<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: хто може виїхати за кордон і що для цього потрібно  У Трампа згадали про Україну при формуванні президентської програми нацбезпеки  На початку тижня в Україні стане ще холодніше: прогноз погоди на 13 травня  Україну накриє похолодання, місцями дощитиме: прогноз на початок тижня  В Україні у понеділок до +14°, подекуди - невеликий дощ  Синоптики розповіли про погоду на робочий тиждень в Україні  На Україну чекають заморозки: прогноз погоди на 13 травня всі новини дня
Політика
Україна
21.03.2021 607

Курт Волкер спрогнозував, якою буде політика Байдена щодо України

Незалежно від того, як складатимуться відносини Москви та Вашингтона, Україна матиме широку підтримку в США.

На цьому наголосив колишній спецпредставник Держдепу з питань України Курт Волкер в інтерв’ю журналу НВ.

Волкер запевнив, що Україну підтримують у США “і демократи, і республіканці, Білий дім і Сенат, нинішня адміністрація і попередня адміністрація”.

“Всередині країни ми дійсно маємо протистояння і політичну боротьбу між партіями, і, на жаль, Україна раптово опинилася частиною цього процесу. Слово “Україна” тепер вживають ще й у внутрішньополітичному, не тільки в зовнішньополітичному контексті. Але факт залишається фактом: США так само сильно підтримують Україну та її суверенітет”, – додав Волкер.

Він нагадав, що в роки президентства Дональда Трампа Білий дім посилив санкції проти РФ, надав Україні озброєння, а також висилав з країни співробітників російських спецслужб і російських дипломатів.

“Думаю, нинішня президентська адміністрація рухатиметься в тому ж напрямку. Вони продовжать вводити санкції проти Росії та підтримувати Україну, всіляко відбиватимуть російську дезінформацію і пропаганду. Ми вже бачимо нові санкції, запроваджені адміністрацією Байдена проти Росії через отруєння Навального”, – нагадав Курт Волкер.

Водночас він вважає, що “нас всіх чекають складні часи”.

“Сьогодні ми спостерігаємо зростання військової агресії на Донбасі, і ми бачимо, що Росія намагається створити там найвищий рівень напруження, але підтримка США залишатиметься серйозною”, – заявив Волкер.

Оценка материала:

5.00 / 1
Курт Волкер спрогнозував, якою буде політика Байдена щодо України 5.00 5 1
Політика / Україна
21.03.2021 607
Еще материалы раздела «Україна»