<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: хто може виїхати за кордон і що для цього потрібно  У Трампа згадали про Україну при формуванні президентської програми нацбезпеки  На початку тижня в Україні стане ще холодніше: прогноз погоди на 13 травня  Україну накриє похолодання, місцями дощитиме: прогноз на початок тижня  В Україні у понеділок до +14°, подекуди - невеликий дощ  Синоптики розповіли про погоду на робочий тиждень в Україні  На Україну чекають заморозки: прогноз погоди на 13 травня всі новини дня
Політика
Україна
21.03.2021 756

Україна відкинула пропозиції РФ щодо Донбасу - ЗМІ

Україна не може погодитися на пропозиції заступника голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака ні за яких умов.

Про це сказано в листі глав ОП України Андрія Єрмака до нормандських радників, повідомляє Українська правда в неділю, 21 березня.

Українська сторона уважно ознайомилася з пропозиціями Козака і здивована "своєрідною інтерпретацією результатів останньої відеоконференції політичних радників лідерів країн нормандського формату.

"Не дивлячись на досить напружений характер дискусій і відсутність спільного бачення щодо більшості питань, які були предметом нашого обговорення, хочу нагадати, що саме українська сторона негайно після завершення відеоконференції ініціювала скликання позачергового раунду консультацій у форматі Робочої підгрупи з питань безпеки ТКГ, щоб отримати конкретні підтвердження готовності сторін щодо забезпечення режиму припинення вогню", - написав Єрмак.

Глава ОП наголосив, що відмова Росії від проведення консультацій підгрупи в умовах суттєвої ескалації ситуації на Донбасі є свідченням відсутності її реальної зацікавленості в дотриманні режиму припинення вогню. При цьому режим припинення вогню є запорукою виконання домовленостей, досягнутих нормандськими лідерами, і ключовим пунктом мінських домовленостей.

"Тому ми стурбовані продемонстрованим російською стороною підходом до цих важливих питань, так само як і маніпулятивним характером запропонованих паном Козаком висновків. Відповідно, ні за яких умов не можемо погодитися з пропозиціями, що містяться в його листі від 19.03.2021", - додав Єрмак.

Нарешті, Андрій Єрмак зазначив, що Україна готова в будь-який час до проведення подальших дискусій в будь-якому форматі для прийняття конкретних рішень і повернення до неухильного дотримання режиму припинення вогню.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна відкинула пропозиції РФ щодо Донбасу - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Україна
21.03.2021 756
Еще материалы раздела «Україна»