<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Політика
Європа
22.03.2021 553

ЄС створить фонд миру на €5 млрд

Євросоюз узгодив створення Європейського фонду миру (EPF) обсягом у 5 млрд євро.

Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС у понеділок, 22 березня.

Гроші будуть розраховані на роботу фонду в 2021 - 2027 роках. Кінцева мета - підвищити здатність ЄС запобігати конфліктам, зберігати мир і зміцнювати міжнародну стабільність і безпеку. Гроші будуть виділятися країнам-партнерам на операції з підтримання миру, а також для підвищення боєздатності їх збройних сил.

"Міцний мир можна побудувати тільки шляхом інвестування в міжнародну стабільність і безпеку. У ЄС є бажання, і на сьогодні створені необхідні фінансові інструменти. Європейський фонд миру дозволить нам надати відчутну підтримку нашим країнам-партнерам у вирішенні спільних проблем безпеки", - заявив глава МЗС Португалії Аугусто Сантос Сілва.

Раніше підтримка ЄС надавалася тільки операціям з підтримки миру в країнах Африки.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС створить фонд миру на €5 млрд 5.00 5 1
Політика / Європа
22.03.2021 553
Еще материалы раздела «Європа»