<
НОВИНИ ДНЯ: Китай змушений міняти ставлення до війни в Україні – Портников  Байден і Трамп погодили дебати: стали відомі правила  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  "Ми - не сторона конфлікту". У НАТО поставили крапку щодо відправки військ до України  Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня всі новини дня
Політика
Україна
22.03.2021 567

Разумков: Україна чекає плану щодо членства в НАТО

Україна очікує підтримки від союзників і надання плану дій щодо членства в НАТО в найближчій перспективі. Про це заявив глава Верховної Ради Дмитро Разумков у ході зустрічі з заступником Генерального секретаря НАТО Мірчі Джоане в штаб-квартирі Альянсу.

Про хід зустрічі Разумков у понеділок, 22 березня, повідомив у Facebook.

"Логічним кроком на цьому шляху буде отримання Плану дій щодо членства в Альянсі. Сподіваємося на консенсус серед союзників і надання Україні ПДЧ у найближчій перспективі. Для Верховної Ради посилення співпраці з НАТО - пріоритетне завдання. На жаль, через пандемію коронавірусу довелося відкласти проведення в Києві сесії Парламентської асамблеї НАТО. Але ми вдячні партнерам, що за пропозицією України погодили її проведення в травні 2022 року", - написав Разумков.

Він підкреслив, що реформування військової сфери та сфери безпеки України відповідно до стандартів НАТО є пріоритетом для влади. За словами Разумкова, Україна вже прийняла ряд рішень, які наближують її до євроатлантичної інтеграції, і продовжує рухатися цим шляхом.

Також Разумков зазначив, що Україна цінує рішучу позицію Альянсу щодо анексії Криму та агресії на Донбасі, а також підтримку державами-членами НАТО реформ в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Разумков: Україна чекає плану щодо членства в НАТО 5.00 5 1
Політика / Україна
22.03.2021 567
Еще материалы раздела «Україна»